Kildesortering virker fint i Gribskov

Desværre ser vi nu konsekvensen af den uvidenhed som et stort flertal i Folketinget har vedtaget, det er det nye affaldsregulativ som er ved at blive udrullet i alle landets kommuner. 

Er det rimeligt at vi i Gribskov har brugt millioner af skatteborgernes penge på at få opført mini-genbrugsstationer lokalt, mange  borgere sortere fint deres affald i glas, papir, pap, metal osv. 

Desuden er Gribskov en af landets største sommerhus-kommuner hvor vi står med en udfordring i forhold til 4 affaldsspande og tømningsordningen nede i disse mindre sommerhusveje. 

Er affaldsregulativet tænkt godt nok igen em fra Folketinget? Svaret er NEJ! 

Kun Dansk Folkeparti og NyeBorgerlige stemte nej i Folketinget ved vedtagelsen. 

Vi er allerede godt på vej med tiltag i forhold til genanvendelse, herunder også den mulighed at få vores erhvervsvirksomheder til at kildesortere. Hvorfor skal borgerne nu straffes med store omkostninger ved ekstra spande? Her må vi desværre forvente en øget omkostning, en pris på 5.000 kroner er nok ikke urealistisk. 

Nu har er flertal bestående af NytGribskov, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i Gribskov besluttet at udvalgsformand for Klima, Teknik og Miljøudvalget samt borgmester bør rette henvendelse til Folketingets miljøudvalg samt minister. 

 

 

Brian Lyck Jørgensen 
Byrådsmedlem, Formand Klima, Teknik og Miljø udvalget